آبگرمکن دیواری از جمله وسایلی است که برای منازل یا مکان های مختلف، گرم کردن آب مصرفی را بر عهده دارد. استفاده از این وسیله ممکن است همراه با مشکلاتی باشد که ما در این مقاله قصد بررسی عوامل ایجاد کننده آن را خواهیم داشت. تعمیر آبگرمکن دیواری معمولاً نیاز به حضور تعمیرکارانی خبره دارد که بتوانند علاوه بر تعمیرات، سرویس کردن آن را برای جلوگیری از مشکلات آینده انجام نمایند. در ادامه مطلب مشکلاتی که در آبگرمکن های دیواری به صورت معمول برای افراد پیش خواهد آمد را عنوان می نماییم که اگر برای شما هم پیش آمد دلیل این مشکل و راه کارهای حل آن را خواهیم گفت پس با ما همراه باشید.
افرادی که از آبگرمکن های دیواری برای گرم کردن آب مصرفی خود استفاده می کنند با پیدا کردن نقص در یکی از قطعات آبگرمکن ها می توانند دچار مشکل شوند. این مشکلات ممکن است به راحتی برطرف شود و یا نیز به حل آن ها توسط تعمیرکاران این حوزه داشته باشد. در صورت بروز مشکل حتماً باید آن را به سرعت رفع نمایید تا علاوه بر دسترسی به آب گرم، مشکلات عدیده ای در آینده ایجاد نگردد. مشکلات رایج و مهم تری که در آبگرمکن های دیواری زیاد پیش خواهد آمد روشن نشدن دستگاه، جرقه نزدن شمعک دستگاه، بالا رفتن ناگهانی دما، سرد شدن آب، داغی زیاد آب، خاموشی شعله دستگاه، کاهش و افزایش درجه حرارت و … می باشد.
یکی از مشکلات رایج در آبگرمکن های دیواری مشکل در روشن نشدن دستگاه می باشد. در ابتدا باید دلیل این روشن نشدن را بیابیم. ممکن است آبگرمکن روشن بوده باشد و بعد از خاموشی دیگر مجدد روشن نشود یا اینکه از اول روشن نمی شود. سه دلیل مشکل در جرقه زن دستگاه، رسوب گرفتن الکترود جرقه زن و یا خرابی در شمعک آبگرمکن می تواند دلایل این موضوع باشد که هر کدام را بررسی می نماییم.
وجود جرقه زن در آبگرمکن های دیواری شاید در ظاهر یک وسیله ساده باشد ولی قطعه ای بسیار مهم و پیچیده است که مشکل در آن باعث می شود که آبگرمکن نتواند کار خود را شروع نماید. هر مشکلی که باعث درست کار نکردن جرقه زن شود می تواند باعث خرابی آبگرمکن و در نتیجه روشن نشدن آن شود. به عنوان مثال در صورتی که آبگرمکن دیواری فاصله استانداردی از بخش سر الکترود تا بخش مشعل نداشته باشد، عملکرد درستی ندارد. فاصله استاندارد آن حدوداً ۹ میلیمتر می باشد که هر چقدر زیادتر یا کم تر شود دچار مشکل خواهد شد. پس جای دقیق جرقه زن مهم است تا بتواند درست عمل نماید.
معمولاً هر وسیله ای که در آب قرار بگیرد پس از مدت زمانی به دلیل رسوبات و املاح در آب ها دچار رسوب گرفتگی می شود. این رسوبات بسته به مقدار و نوع آبی که مصرف می کنید متغییر می باشد. رسوب در بخش جرقه زن هم یکی از دیگر مشکلاتی است که برای آبگرمکن های دیواری به وجود خواهد آمد. در صورتی که جرقه زن رسوب بگیرد می توان مشکلات زیادی در آبگرمکن ایجاد نماید.
در صورتی که سر الکترود جرقه زن دچار کثیفی شود و یا دچار رسوب گرفتگی شده باشد، جرقه نمی تواند جهت تولید شعله کاری کند و آبگرمکن دیواری را دچار مشکل می نماید. برای حل این مشکل باید سرالکترود را از هر نوع آلوده شدن و یا رسوب، تمیز نمود که این قطعه بتواند به درستی کار نماید. البته همه قطعه های مکانیکی دستگاه که به جرقه زن وابسته هستند نیز در صورتی که خراب شوند آبگرمکن نمی تواند روشن شود و باید جهت رفع آن قطعاتی مانند فندک، وایر، پیزوالکتریک یا الکترود با قطعه نو و سالم عوض گردد.
برای ارتباط با آچار شماره های زیر در تماس باشید:
☎️02166374098 اعزام کارشناس به تمام نقاط
☎️(غرب تهران)09125014907
☎️(شمال تهران)09122030979
☎️(جنوب تهران)02166373069
در تعمیر آبگرمکن دیواری شمعک در آبگرمکن های دیواری یکی از قطعه های مهم و کاربردی در آن ها می باشد. شمعک با کمک جرقه زن ها می توانند باعث روشن شدن آبگرمکن شوند. اگر شمعک آبگرمکن روشن نگردد و درست کار نکند، مشخص می شود که دستگاه خراب است. شمعک در آبگرمکن ها زمانی که گرفتگی پیدا می کنند کار نمی کنند. از موارد دیگر که می تواند باعث کار نکردن این قطعه گردد، گرفتن صافی شمعک، گرفتن مجرای نازل در شمعک و یا بسته بودن شیر پروانه ای است.
دلیل روشن نشدن شمعک در آبگرمکن خراب شدن ترموکوپل و یا سنسور جوش است. برای رفع این مشکل باید شمعک به صورت کامل و با دقت رسوب زدایی گردد. دقت کنید که در تعمیر شمعک ها از ابزار نوک تیز و یا سوزن استفاده نکنید زیرا قطر آن نازک است و استفاده از این وسایل باعث خراب شدن آن می گردد. در صورتی که شمعک روشن گردید و دوباره پس از رها شدن ولوم خاموش شد باید بخش هایی مانند ترموکوپل، سنسور جوش، دود و دودکش و عملکرد بوبین در آبگرمکن را باید بررسی نمایید.
از مهم ترین دلیل در کم شدن فشار آب گرم رسوب گرفتن و یا جرم در لوله های آب سرد ورود به آبگرمکن می باشد. البته باید چک کنید که فشار آب ساختمان مطلوب باشد و قطعی نداشته باشد. جرم ها و رسوبات میتوانند باعث گرفتن مسیر و کم شدن فشار آب گرم شوند. این گرفتگی و جرم ها می توانند در اتصالات و همچنین رادیاتور آبگرمکن هم وارد گردد. برای رفع این مشکل باید آبگرمکن سرویس شود و لوله ها جرم گیری گردد. در مرحله بعدی باید تبدیل آبگرمکن، فیلترها، شیرهای اصلی در حمام، آشپزخانه و یا سرویس بررسی شده و در صورت لزوم جرم آن گرفته شود. در صورتی که باز هم مشکل پابرجا بود باید پمپ آب آبگرمکن دیواری بررسی گردد.
خرابی در آبگرمکن های دیواری باعث می گردد که آب گرم نداشته باشید. یکی از مهم ترین علت های این امر کم شدن فشارآب می باشد و دلیل های دیگر جرم گرفتن در لوله های آبگرمکن، خاموش شدن شمعک، عدم جرقه زدن و روشن نشدن آبگرمکن می باشد. ممکن است به دلیل از بین رفتن خاصیت فنری در سوپاپ گاز هم این مشکل پیش بیاید.
یکی از اصلی ترین دلیل جهت روشن شدن یکهویی آبگرمکن، ایجاد نشتی آب گرم در داخل یکی از لولههای آب گرم می باشد که با مصرف نمودن آب گرم تولیدی، می تواند سیستم را مجدداً مجبور به تولید آب گرم نماید. دلیل دیگر جرم گرفتن لولههای آن می باشد و در صورتی که جرم گرفتن برطرف نشود، ممکن است ترکیدن آبگرمکن اتفاق بیوفتد. خرابی شیر احتراق آهسته، افزایش فشار گاز در مشعل، تنظیم نبودن بخش الکترود، افزایش فشار آب و همچنین خارج شدن پرفشار آب گرم از دلایل روشن شدن خود به خود آبگرمکن می باشد.
اگر آبگرمکن شما جرقه می زند ولی روشن نمی شود، می تواند به قطع بودن گاز ورودی به دستگاه مرتبط باشد. در صورتی که گاز وصل است ولی آبگرمکن بعد از جرقه زدن روشن نمی شود ممکن است سر الکترود آن رسوب گرفته باشد و سنسور گاز درست عمل نمی کند. دلیل دیگری که میتوان باعث این مشکل شود ایراد در تاسیسات و یا لوله کشی ساختمان و همچنین مشکل در بسته شدن شیر آب گرم و سرد باشد.
در زمانی که شعله روشن مانده و خاموش نمی شود باید عواملی مانند خراب شدن شیر احتراق آهسته،رسوب در ساقه سوپاپ، گرفتن لوله دیافراگم، گرفتن شیپوره، مشکل درسوپاپ اصلی، ترکیدن لوله آب گرم، از بین رفتن خاصیت فنری سوپاپ گاز، خراب شدن واشر اورینگ سوپاپ آب و یا گاز بررسی گردد و در صورت پیدا کردن مشکل آن را برطرف نمایید.
دلیل اصلی خاموشی شمعک خراب شدن ترموکوپل و همینطور شیر مغناطیسی می باشد. البته در صورتی که آب گرم را باز می کنید، شمعک خاموش می شود نشان دهنده این موضوع است که گاز کل ساختمان قطع شده و یا شیر پروانهای آبگرمکن بسته شده است. دلایل دیگر آن خرابی دیافراگم دستگاه و یا خرابی لوله تبدیل و گرفتگی شیر احتراق می باشد. می توانید حل این مشکل را به دست تعمیرکاران بسپارید ولی در صورتی که شمعک به دلیل باز شدن آب گرم روشن نگردد نشان دهنده این است که سیم ترموکوپل قطع گردیده و یا ترموکوپل آن نامناسب می باشد.
یکی از خطرناک ترین مشکلاتی که ممکن است در آبگرمکن های دیواری پیش بیاید، ترکیدن آبگرمکن دیواری می باشد که خسارات زیادی را وارد می نماید. مواردی که ممکن است باعث این موضوع شود نشت کردن گاز، خراب شدن قطعات و اجزای آبگرمکن، رسوب گرفتن در لوله ها، رسوب در مسیر خروجی آب گرم و دستکاری کردن تنظیمات دستگاه می باشد. باید برای جلوگیری کردن از این کار تمام قطعه ها، لوله ها، مسیرهای آب و گاز در آبگرمکن را چک نمایید.
وقتی که آبگرمکن جوش می آورد نشان می دهد که دستگاه درست کار نمی کند. در صورتی که دستگاه صدای جوشیدن و یا قل قل به معنی جوشیدن آب در مخزن دستگاه را می دهد، باید روی آن دقت نمایید. این موضوع به دلیل افزایش بیش از اندازه آب و فشار بالای آن است که در مخزن دستگاه جمع شده است. در این حالت پیشنهاد می گردد با تعمیرکاران حرفه ای تعمیر آبگرمکن تماس بگیرید. علت های دیگر جوش آوردن در آبگرمکن دیواری، رسوب مبدل، هوا گرفتگی در مدارهای گرمایشی آب، قطع شدن شیرهای رفت و برگشت، اختلال پیدا شدن در جریان آب، خراب شدن قطعه های داخلی و… می باشد.
در صورتی که به این مشکل برخوردید که پس از روشن کردن آبگرمکن، در زمان کوتاهی بعد از روشن شدن خاموشی اتفاق می افتد مشکل در ترموکوپل می باشد که نمی تواند شمعک را مدت طولانی روشن نگه دارد. دلیل دیگرمی تواند قطعی و یا کم فشار بودن گاز باشد.
یکی از مشکلاتی که ممکن است خیلی کم پیش بیاید این است که آبگرمکن دچار یخ زدگی بشود. ممکن است که شما آبگرمکن را در مکانی مانند تراس نصب کرده باشید و یا منبع شما گاز شهری نباشد، در زمستان و سرمای زیاد هوا لوله ها یخ می زنند.
در صورتی که مشاهده نمودید که آب گرمی که از شیر آب خارج شده شفاف نمی باشد می توانید دلیل آن را مشکل در آبگرمکن بدانید. در واقع وقتی آب گرم دارای رنگ های قرمز، قهوه ای، زرد می شود نشان دهنده وجود اکسید های فلزی در لوله ها می باشد. در آبگرمکن ها وجود لوله های فرسوده می تواند باعث این امر شود که باید آن را تغییر داد تا رنگ آب عادی گردد.
در صورتی که در زمان کار کردن آبگرمکن سر وصدای زیادی شنیده می شود، این امکان وجود دارد که یکی از قطعه های داخلی دستگاه شکسته شده و یا آسیب دیده است. می توانید با سرویس کردن دوره ای به دست کارشناسان این موارد را به راحتی تشخیص داد و عیب یابی نمود.
1) راه برطرف کردن مشکل در جرقه زن آبگرمکن دیواری چیست؟
2) دلیل روشن نشدن شمعک درآبگرمکن دیواری چیست؟
3) دلیل خاموش شدن شمعک آبگرمکن دیواری چیست؟
4) دلیل اینکه شعله شمعک کوتاه و یا زرد رنگ می باشد چیست؟
5) دلیل اینکه شیر آب گرم باز شده ولی مشعل روشن نمی گردد چیست؟
6) دلیل اینکه پس از باز نمودن شیر آب گرم، مشعل بلافاصله روشن نخواهد شد چیست؟
جهت تعیین قیمت تعمیرات باید آبگرمکن دیواری توسط کارشناسان تعمیرات بررسی گردد. در صورتی که در زمینه تعمیرات تجربه ای ندارید باز کردن و دستکاری و تعمیر آبگرمکن دیواری بیشتر باعث خرابی های قطعات دیگر دستگاه و همچنین ایجاد هزینه های بیشتر خواهد شد. تعمیرکاران خبره زمانی که تعمیرات دستگاه را انجام می دهند کار رسوب زدایی و جرم گیری را انجام می دهند. در صورتی که این رسوب زدایی به صورت دوره ای انجام شود، مطمئناً خرابی کم تر خواهد شد. قیمت و هزینه تعمیرات بستگی به قیمت قطعات دارد که متغیر می باشد.
نتیجه گیری:
در صورتی که نیاز به سرویس و یا تعمیر آبگرمکن دیواری منزل خود دارید می توانید از متخصصین ” آچار” کمک بخواهید. متخصصین و تعمیرکاران خبره ” آچار” آمادگی خود را جهت هرگونه خدمات اعلام می دارند. ” خدمات آچار” شامل سرویس کردن و تعمیرات مانند سرویس کردن، عیب یابی و رفع مشکل آبگرمکن های دیواری شما عزیزان در مکان شما می باشد. فقط کافیست در تمام روزهای هفته با ما تماس بگیرید و از خدمات این مجموعه در هر نقطه از تهران استفاده نمایید.
☎️(غرب تهران)09125014907
☎️(شمال تهران)09122030979
☎️(جنوب تهران)02166373069
می توانید مقاله زیر را هم مطالعه نمایید:
نحوه رسوب زدایی آبگرمکن دیواری
1 Comment found
حمیدرضا
مهر 30, 1400 @ 6:26 ب.ظ
سلام تشکر فراوان